BEST TAPAS AROUND SPAIN

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ENGLISH – PORTUGUES – ESPAÑOL

Before starting the post, I want to do something different today and tell you the story about how this post ended up on the blog. One week ago, we were flying from Salvador to Sao Paulo after an amazing week in that marvelous city. We waited until the huge line of people to enter the plane decrease, got on the plane and sat down. It seems like a nervous tic, but the first thing I do as I’m on an plane is reading the magazine there’s always  in the back seat pocket in front of you. I guess it’s a habit of mind that, if I try to start seeing a movie of those that come on the plane, it stops in 10 minutes for the flight attendant repeat his string of tips and safety rules, which obviously you must listen carefully, take notes and even ask questions if something just explained was not clear enough. Your life depends on it. But back to the magazine, TAM nas Nuvens, the January issue is full of interesting articles, but it was one that led me to write this post. It’s called “A rota das tapas” and basically is a tour of all regions of Spain showing the most typical of each region, and that’s what the today’s post is basically about. When I read the post I thought, damn, how is it possible that there’s so many gastronomic diversity in a country of the size of a state in giant country like the United States or Brazil? But the answer is easy: Spain is rich. Maybe not in money right now, but in culture. It is a country that has so much to offer to the tourist, that he can return once a year for 70 years and always go to a different place and try a different meal or a drink. And then I thought, being Spanish is cool. Not everyone is Spanish. Being Spanish does not mean being better than anyone. Simply means to be Spanish, and it really rocks. So let’s travel to Spain through these incredible tapas.

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Antes de começar o post, eu quero fazer algo diferente hoje e dizer-lhe a história sobre como este post acabou no blog. Uma semana atrás, estávamos voando de Salvador para São Paulo depois de uma semana incrível nessa cidade maravilhosa. Esperavamos a enorme fila de pessoas diminuir para entrar no avião, entramos e sentamos. Parece um tic nervoso, mas a primeira coisa que eu faço quando estou em um avião é ler a revista que há sempre no bolso do assento da frente. Eu acho que é um hábito da mente que, se eu tentar começar a ver um filme daqueles que vêm no avião, ele pára em 10 minutos para a aeromoça repetir sua série de dicas e regras de segurança, que, obviamente, você deve ouvir com atenção. Tomar notas e até mesmo fazer perguntas se algo explicado não foi claro o suficiente. Sua vida depende disso. Mas voltando à revista, TAM nas Nuvens, a edição de janeiro está cheia de artigos interessantes, mas foi um que me levou a escrever este post. Chama-se “A Rota das tapas” e, basicamente, é um passeio por todas as regiões  da Espanha que mostram as mais típicas de cada região, e é sobre isso que post de hoje é basicamente.
Quando eu li o post eu pensei, caramba, como é que é possível que haja tanta diversidade gastronómica em um país do tamanho de um estado de uma país como os Estados Unidos ou no Brasil? Mas a resposta é fácil: a Espanha é rica. Talvez não em dinheiro agora, mas na cultura.
É um país que tem muito a oferecer ao turista, ele pode voltar uma vez por ano durante 70 anos e sempre ir a um lugar diferente e experimentar uma refeição diferente ou uma bebida. E então eu pensei, ser espanhol é legal. Nem todo mundo é espanhol. O ser espanhol não significa ser melhor do que ninguém. Simplesmente significa ser espanhol. Então, vamos viajar para a Espanha através destas tapas incríveis.

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Hoy, antes de empezar el post, quiero hacer algo diferente y contaros la historia de cómo llegó este post al blog. Hace una semana estábamos volando de Salvador para Sao Paulo después de una semana increíble en esa maravillosa ciudad. Esperamos hasta que la fila inmensa de personas para entrar al avión disminuyó, llegamos al avión y nos sentamos. Lo primero que hago en cuanto me siento en un avión en plan tic nervioso, es leer la revista que siempre hay en el bolsillo trasero del asiente enfrente de ti. Supongo que es la costumbre de saber que, si intento empezar a ver alguna película de esas que vienen en el avión, se va a parar a los 10 minutos para que la azafata repita su retahíla de consejos y normas de seguridad, que evidentemente, hay que escuchar con atención, tomar notas e inclusive hacer preguntas si algo de lo que acaban de explicar no quedó suficientemente claro. Tu vida depende de eso. Pero volviendo a la revista, TAM nas Nuvens, el número de enero está llenos de artículos interesantísimos, pero fue uno el que me llevó a escribir este post. Se llama “A rota das tapas”, y básicamente hacen un tour por todas las comunidades autónomas mostrando la tapa más típica de cada una, y de eso básicamente se trata el post de hoy. Cuando leí el post pensé: joder, cómo es posible que haya tanta diversidad gastronómica en un país del tamaño de un estado de países gigantes como Estados Unidos o Brasil? Pero la respuesta es fácil: España es rica. Quizás no en dinero ahora mismo, pero sí en cultura. Es un país que tiene tanto que ofrecer al turista que puede volver una vez al año durante 70 años, y siempre ir a un lugar diferente y probar una comida o una bebida diferente. Y en ese momento pensé: cómo mola ser . No cualquiera es español. Ser español no significa ser mejor que nadie. Significa simplemente ser español, y mola mucho. Así que vamos a dar la vuelta a España a través de estas tapas increíbles.

GALICIA

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Pulpo á feira. The first one, and it’s already my favorite.

Pulpo a feira. O primeiro, e já é o meu favorito.

Pulpo á feira. Es solo el primero y ya es mi favorito.

ASTURIAS

JORNADAS DEL ORICIO HOSTELEROS DE GIJON LA ZAMORANA PLATO DE ORICIOS

Oricios.

CANTABRIA

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Anchoas de Santoña

PAÍS VASCO

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Pintxo Gilda

NAVARRA

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Chilindrón sauce is the most famous on the area. On the picture, lamb with chilindrón sauce.

Molho de Chilindrón  é o mais famoso na área. Na foto, cordeiro com molho chilindrón.

La salsa chilindrón es lo más famoso en la zona. En la foto, cordero con chilindrón.

ARAGÓN

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Chorizo

CATALUñA

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Pa amb tomaquet.

CASTILLA Y LEÓN

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Tabla de embutidos

LA RIOJA

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Patatas a la riojana

EXTREMADURA

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Migas

MADRID

potatoes;potatoes;spicy;potatoes with hot sauce;fried potatos in spicy sauce;portion;tapa;appetizer;mince;parsley;parsley branch;atrezzo;beer;beer mug;lager;refreshing;summer;appetizer;food

Patatas bravas

CASTILLA-LA MANCHA

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Zarajos

VALENCIA

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Snails, rabbit and rice

ISLAS BALEARES

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Cocas

MURCIA

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Mar y tierra

ANDALUCIA

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Pescaito frito

ISLAS CANARIAS

Sancocho-Canario2

Sancocho

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