BEST THINGS TO EAT IN 9 DIFFERENT COUNTRIES AROUND THE WORLD

When preparing a trip and deciding a destination, people look after a big variety of different things: the weather, if there’s beach, how many museums, where’s the best nightclub… I love to think about the food. I love the local gastronomy so much that can even influence me to decide I want to visit that country only to try a typical dish. I was looking on the Internet and just decided that I need to try these dishes, so I want to share with you my list of the The Best Things to Eat in 9 Countries Around the World.
================

Quando se prepara uma viagem e decidir o destino, as pessoas procuram uma grande variedade de coisas diferentes: o tempo, se há praia, quantos museus, onde está a melhor balada … eu gosto de pensar sobre a comida. Eu amo a tanto a gastronomia local que pode até mesmo me influenciar em decidir visitar o país apenas para experimentar um prato típico. Eu estava olhando pela internet e decidir que eu preciso provar esses pratos, então eu quero compartilhar com vocês a minha lista dos melhores pratos em nove países ao redor do mundo.

================
A la hora de preparar un viaje y de decidir el destino, la gente se fija en una gran variedad de cosas: el clima, si hay playa, cuántos museos hay, donde está la mejor discoteca… A mí me encanta pensar en la comida. Me gusta tanto la gastronomía local que incluso puede influenciarme a decidir que quiero visitar ese país solo para probar un plato típico. Estaba echando un vistazo en internet y ya decidí que necesito probar estos platos, así que quiero compartir con vosotros mi lista de Las mejores cosas que comer en 9 países alrededor del mundo.

francesinha_portugal

1 – Francesinha, Portugal.
This is any carnivore’s dream. Sandwich of normal bread stuffed with ham, linguiça (pork sausage) and steak. Topped with melted cheese and fried egg.
================

1 – Francesinha, Portugal.
Este é o sonho de qualquer carnívoro. Pão, recheado com presunto, linguiça (lingüiça de porco) e bife. Coberto com queijo derretido e ovo frito.

================
1 – Francesinha, Portugal.

Este plato es un festín para cualqueir carnívoro. Sandwich de pan normal relleno de jamón, linguiça (salchicha de cerdo) y bistec. Por encima, queso derretido y huevo frito.

crabbe

2 – Chili crab, Singapore.
As spicy as it looks. Crab is prepared in many different ways in Singapore, but chili one is a must!
================

2 – O caranguejo de pimentão, Cingapura.
Tão picante quanto parece. Caranguejo é preparado de várias maneiras diferentes em Cingapura, mas pimentão é um dever expirementar!

================
2 – Cangrejo al chile, Singapur.

Tan picante como parece. El cangrejo se prepara de muchas maneras diferentes en Singapur, pero el de chile es obligatorio!

bachan

3 – Banchan, South Korea.
In South Korea is not typical going out for one dish, they usually have several small dishes. They love Banchan, which basically is a lot of small dishes served with rice to be shared between all people in the table. Small dishes use to be kimchi (fermented spicy cabbage), guk (soup), gochujang (fermented chili condiment), jiggae (a type of meat or vegetable stew).
================

3 – Banchan, Coréia do Sul.
Na Coreia do Sul não é típico sair para comer somente um prato, eles normalmente comem vários pequenos pratos. Eles amam Banchan, que basicamente é um monte de pequenos pratos servidos com arroz para ser compartilhado entre todas as pessoas na mesa. Pequenos pratos costumam ser kimchi (repolho fermentado picante), guk (sopa), gochujang (fermentado condimentado no chili), jiggae (um tipo de carne ou ensopado de legumes).

================
3 – Banchan, Corea del Sur.
En Corea del Sur no es típico salir a comer un solo plato, suelen comer varios platillos.Les encanta el Banchan, que básicamente se trata de muchos platillos servidos con arroz para ser compartidos entre todas las personas de la mesa. Los platillos suelen ser kimchi (repollo picante fermentado), guk (sopa), gochujang (condimento de chile fermentado), jiggae (un tipo de guiso de carne o vegetales).

Tonkatsu donburi, a pork cutlet and egg rice bowl.

4 – Katsudon, Japan.
A crispy, deep fried pork topped with eggs and condiments served over rice.
================

4 – Katsudon, Japão.
Crocante, carne de porco frito coberto com ovos e condimentos servido com arroz.


================
4 – Katsudo, Japón.

Cerdo frito crujiente marinado con huevo  condimentos servido sobre arroz.

kaluapig_hawaii

5 – Kalua Pig, United States.
The preparation of this meal turns out to be an epic event in Hawaii, with a whole pig roasted in an underground sand pit for six or seven hours. An experience to never forget!
================

5 – Kalua Pig, Estados Unidos.
A preparação desta refeição acontece de ser todo um evento épico no Havaí, um porco assado inteiro em uma caixa de areia no subsolo por seis ou sete horas. Uma experiência para nunca esquecer!

================
5 – Cerdo Kalua, Estados Unidos.
La preparación de este plato se vuelve todo un acontecimiento épico en Hawaii, con un cerdo entero asado en un foso bajo tierra por 6 o 7 horas. Una experiencia para nunca olvidar!

georgia

6 – Khachapuri, Georgia.
A savory bread filled with melted cheese and fried egg.
================

6 – Khachapuri, Georgia.
Um pão saboroso preenchido com queijo derretido e
ovo frito.

================
6 – Khachapuri, Georgia.

Pan salado relleno de queso derretido y huevo frito.

Food review on Nasi Lemak Antarabangsa

7 – Nasi Lemak, Malaysia.
Basically rice cooked on coconut milk and pandan leaf, served with sambal chili, anchovies, peanuts and boiled egg, wrapped in banana leaves.
================

7 – Nasi Lemak, na Malásia.
Basicamente arroz cozido em leite de coco e folha pandan, servido com chili sambal, anchovas, amendoim e ovo cozido, envolta em folhas de bananeira.

================
7 – Nasi Lemak, Malasia.

Básicamente arroz cocinado en leche de coco y hojas pandan, servido con chile sambal, anchoas, cacahuetes y huevo cocido, envuelto en hojas de plátano.

Stuffed peppers and cabbage roulades (from Israel)

8 – Sarmale, Romania.
Pickled cabbage leaves stuffed with rice and seasoned minced beef.
================

8 – Sarmale, Romênia.
Repolho em conserva de folhas recheado com arroz e carne picada.

================
Sarmale, Rumanía.

Hojas de repollo en vinagre rellenas de arroz y carne picada condimentada.

shawarma2

9 – Shawarma, UAE.
One of the few cheap food in this expensive country. Pita bread stuffed with shaved meat (usually a mix of beef, turkey, lamb or chicken) and vegetables. Hummus and hot sauce will make it even better!
================

9 – Shawarma, Emirados Árabes Unidos.
Um dos poucos alimentos baratos neste país caro. Pão sírio recheado com carne raspada (geralmente uma mistura de carne, peru, cordeiro ou frango) e vegetais. Homus e molho quente irá torná-lo ainda melhor!

================
9 – Shawarma, EAU.

Una de las pocas comidas baratas en este caro país. Pan de pita rellena de carne desmechada (normalmente un mix de ternera, pavo, cordero o pollo) y verduras. El hummus y la salsa picante lo van a hacer incluso mejor!

One thought on “BEST THINGS TO EAT IN 9 DIFFERENT COUNTRIES AROUND THE WORLD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s